Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні можуть скасувати перехід на літній час

У разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабміну щодо можливості внесення відповідних змін і в нашій країні, - УНІАН.

Україна взяла курс на євроінтеграцію, тому є ймовірність скасування переходу на літній і зимовий час, слідом за ЄС. Як повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, Україна взяла курс на євроінтеграцію, а значить повинна імплементувати європейське законодавство.

"У разі прийняття ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін до порядку", – прокоментували в міністерстві.

У відомстві також додали, що економічного обгрунтування щорічного переходу на літній час і інформації про зменшення споживання електроенергії при переведенні годинників в Мінекономрозвитку немає.

Раніше президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер зробив заяву, що ЄС може скасувати переведення годинників на літній і зимовий час.

Він зазначив, що дане рішення буде прийнято після онлайн-опитування, більшість учасників якого виступили за скасування переведення годинників. Цю пропозицію підтримали 80% з 4,6 млн респондентів.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ