Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні налагодять серійне виробництво нової снайперської гвинтівки

Державний концерн "Укроборонпром" найближчим часом передасть на випробування українським військовим зразок снайперської гвинтівки українського виробництва ВМ2 МП-УТОС, яка є глибокою модернізацією гвинтівки "Мосіна".

Як повідомив гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов, гвинтівка виготовлена підприємством "Укроборонсервіс", яке входить до складу концерну.

"Ми готові передати військовим цю гвинтівку повністю українського виробництва. На сьогодні наші підприємства готові забезпечити її серійне виробництво. Після сьогоднішньої презентації ми передаємо цей зразок для випробувань і чекаємо замовлення", - повідомив Романов.

За його словами, гвинтівка оснащена системою глушіння звукового і візуального вихлопу, магазином на 5 або 10 патронів, планками Пікатінні, а також оптичним прицілом, розробленим на підприємстві концерну "Фотоприлад". Калібр гвинтівки - 7,62 мм, прицільна дальність - 1100-1200 м. Від початкового варіанта гвинтівки "Мосіна" у модернізованому варіанті залишився ствол і затвор.

Як повідомлялось раніше "Укроборонпром" презентував низку розробок заводу "Маяк". Зокрема, вітчизняну крупнокаліберну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм і нову портативну гвинтівку "Гопак" калібру 7,62 мм. Крім того, на підприємстві був також розроблений 120-мм міномет "Молот", який, за словами керівництва концерну, в ході випробувань дістав високу оцінку від українських військових. Також "Маяк" модернізував танковий кулемет КТ-7,62, збільшивши його скорострільність і прицільну дальність.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ