Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні побудували першу вітроелектростанцію з початку вторгнення

На Миколаївщині побудували нову вітроелектростанцію починаючи з 24 лютого 2022 року. ВЕС має стати найбільшою в Україні та Східній Європі.
Фото ілюстративне: Вікіпедія

Про це інформує Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Нова вітроелектростанція – свідчення незламності України та її боротьби за енергетичну свободу. На цьому наголосила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва, відвідавши нову вітроелектростанцію. Це перша ВЕС, побудована під час і попри повномасштабну військову агресію росії.

Йдеться про першу чергу станції. У планах ініціатора проєкту – збільшити загальну потужність ВЕС до 500 МВт, що зробить її найбільшою в Україні та Східній Європі.

«Попри війну українці продовжують робити масштабні проєкти у відновлювані енергетики. Ще один внесок на шляху до енергонезалежності та декарбонізації економіки! У надскладних умовах, під час енерготерору росії», – прокоментувала Замазєєва.

За інформацією експертів, за період 2018-2022 рр. в Україні було встановлено ВЕС загальною потужністю 1,3 ГВт. Цим Україна показує, що має величезний потенціал для розвитку вітроенергетики. 

У проєкті Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики від Держенергоефективності зазначається, що на період до 2030 року передбачається збільшення частки електроенергії з відновлюваних джерел – удвічі: з 14% у 2020 р. до 25% у 2030 році. Це потребує будівництва 9,2 ГВт нових потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, з них – 3,7 ГВт вітроелектростанцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ