Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

В Україні працюють над європейською інтеграцією місцевого самоврядування

На шляху до Європейського Союзу Україна мусить підтримувати розвиток органів місцевого самоврядування.
Фото: ЛОВА

Про це повідомив Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради України, у межах IX Всеукраїнського форуму органів місцевого самоврядування у Львові. 

Як зазначив голова Верховної Ради, Європейський Союз – це об'єднання різних, але рівних держав, за ідентичним принципом в Україні повинні працювати органи місцевого самоврядування. 

“Потужні держави в ЄС — це потужний Європейський Союз. Потужні органи місцевого самоврядування, потужні громади — це потужна Україна. Україна на шляху до Європейського Союзу, і підхід щодо розвитку громад, бюджетних питань, правового статусу тих чи тих суб'єктів, органів місцевого самоврядування повинен бути однаковим і синхронізованим з Європейським Союзом”, – сказав він. 

З моменту, як Україна отримала статут кандидата, за словами Руслана Стефанчука, участь нашої держави у фінансових питаннях Європейського Союзу поступово змінюється. Дуже багато позитивних речей українці відчувають вже сьогодні на прикладі нових інвестицій. 

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький наголосив, що громади виконують важливу роль у розвитку держави та нашої перемоги. 

“Питання місцевих громад і міст та їхній внесок в перемогу. Звичайно, їм потрібен ресурс, але натомість вони мають продукувати ідеї, куди цей ресурс вкладати. Я думаю, буде напрацьований цікавий матеріал для того, щоб ми  як держава рухались вперед", – зазначив Козицький. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ