Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні пройде «Тиждень ізраїльського кіно»

«Тиждень ізраїльського кіно» стартує 8 вересня у п'ятьох містах України. Четвертий рік поспіль цю подіюорганізовують Посольство Держави Ізраїль в Україні та Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Сьогодні, 5 вересня, у кінотеатрі «Київ» відбулася прес-конференція, присвячена події, у якій взяли участь: Пилип Іллєнко - Голова Державного агентства України з питань кіно, Реут Шапір Бен-Нафталі - Перший Секретар, Голова Політичного Департаменту Посольства держави Ізраїль в Україні та Андрій Халпахчі - Генеральний директор КМКФ "Молодість".

Кінематограф Ізраїлю - це сукупність міжнаціональних традицій, субкультур і творчості багатьох поколінь.У програмі представлено п’ять стрічок режисерів Ізраїлю: Історія про любов та темряву (2015), режисер Наталі Портман; Кав’ярня «Неглер» (2016), режисер Ярів Барел і Мор Капланскі; Останні дні Рабіна (2015), режисер Амос Гітаї; Гет, суд Вівіан Амсалем (2014), режисери Роніт Елькабец, Шломі Елькабец; Ядерний фалафель (2015), режисер Дрод Шауль.

Серед цих фільмів – учасники найпрестижніших кінофестивалів світу Каннського МКФ та Берлінале, номінанти «Золотого глобуса», володарі нагород Ізраїльської кіноакадемії і Єрусалимського МКФ.

У столиці «Тиждень ізраїльського кіно» розпочинається 8 вересня у кінотеатрі «Київ» дебютною режисерською роботою Наталі Портман «Історія про любов та темряву». Показ відкриє Посол Держави Ізраїль в Україні Пан Еліав Бєлоцерковські та акторка фільму Нета Ріскін.

Кінострічки, що будуть представлені «Тижнем ізраїльського кіно», зможуть подивитися глядачі у Києві (з 8 вересня, кінотеатр «Київ»), Одесі (з 8 вересня, Інотеатр), Вінниці (з 16 вересня, кінотеатр Родина), Харкові (з 22 вересня, кінотеатр 8 ½) та Львові (з 22 вересня, Кінопалац «Коперник»).

«Сьогодні ізраїльські фільми представлені на всіх престижних міжнародних кінофестивалях, тому що кінематографісти цієї країни підіймають теми, актуальні для всього світу, - зазначив Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, - Фільми Ізраїлю майже не з’являються у нашому прокаті. Тому щорічний Тиждень ізраїльського кіно в Україні стає все більш популярним».

Як зазначив Голова Держкіно України Пилип Іллєнко: «У нас зав’язалися дуже тісні зв’язки з ізраїльськими кінематографістами. За останній рік було багато зроблено, щоб забезпечити цим стосункам розвиток, адже у грудні під час візиту Президента України до Держави Ізраїль було підписано двосторонню угоду про спільне кінематографічне виробництво. У своїй роботі ми намагаємося використовувати ізраїльський досвід вирішення кінематографічних проблем, оскільки свого часу перед ними стояли такі ж завдання, як перед нами сьогодні. Важливо, що в Ізраїлі за підтримки Держкіно України також регулярно відбуваються заходи, присвячені українському кіно».

Фільми програми демонструються мовою оригіналу з англійськими і українськими субтитрами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ