Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розпочалися спеціальні навчання атомників

Рівненська АЕС долучилася до командно-штабного навчання щодо відпрацювання дій у разі виникнення радіаційної аварії на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.

Захід проводиться під керівництвом Міністра енергетики України та президента НАЕК «Енергоатом» за участю членів Антикризового штабу Міненерго щодо функціонування ЗАЕС в умовах окупації; керівних та посадових осіб центральних і місцевих органів виконавчої влади Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей; представників органів управління й сил цивільного захисту функціональних і територіальних підсистем Єдиної держсистеми Цивільного захисту, а також їх диспетчерських та чергових служб; представників Держатомрегулювання, ДСНС, Нацполіції, медиків. Залучені сили та засоби РАЕС, ХАЕС, ПАЕС та Аварійно-технічного центру Енергоатома.

Від Рівненської АЕС долучилися фахівці штабу Керівника аварійних робіт на проммайданчику та в санітарно-захисній зоні на чолі із генеральним директором, а також спеціалісти управління аварійної готовності та реагування, цеху радіаційної безпеки, зокрема аварійна бригада радіаційної розвідки.

У ході навчання відповідно до сценарію розвитку подій проводиться перевірка готовності та відпрацювання взаємодії усіх відповідальних сторін до реагування на радіаційну аварію на ЗАЕС в умовах окупації; відпрацювання практичних навичок щодо оповіщення, інформування та надання рекомендацій для вжиття контрзаходів для захисту населення, а також щодо прогнозування й оцінки наслідків; відпрацювання взаємодії зі ЗМІ тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ