Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розпочався «Місяць кібербезпеки»

Традиційно у жовтні в США, країнах ЄС та багатьох інших країнах по всьому світу проводять різноманітні заходи, покликані привернути увагу суспільства до питань кіберзахисту.

Про це повідомили в управлінні з питань цифрового розвитку ЛОВА.

Україна вже кілька років поспіль підтримує цю ініціативу. Забезпечення надійного кіберзахисту – одне з ключових завдань для кожного українця та організації будь-якої форми власності. Адже кібервійна триває, а загроза з боку російських хакерів не знижується. У сучасному цифровому світі, кіберзагрози стають все більш серйозними, і важливо приділяти належну увагу захисту своїх персональних даних, комп'ютерних систем та мереж.

За час повномасштабного вторгнення Україна відбила понад 10 000 атак на органи державної влади різного рівня, критичної інфраструктури, приватного сектору та цивільного населення. Атакуючи українські організації та установи, російські хакери намагаються дістати доступ до важливої інформації, яка може бути корисною їхнім кураторам.

Тож щоб посилити цифрові навички, протистояти сучасним кібератакам та покращити загальний рівень захищеності нашого суспільства від кіберзагроз, управління з питань цифрового розвитку облдержадміністрації рекомендує ряд матеріалів, які в час війни мають особливо важливе значення:  

А також протягом кібермісяця Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України  із фахівцями Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, розповідатимуть про різноманітні аспекти кібербезпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ