Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні розпочинає роботу "Дунайський зерновий шлях"

Українське дунайське пароплавство запускає проєкт "Дунайський зерновий шлях" для власної перевалки зернових.
Фото ілюстративне: Центр транспортних стратегій

Як повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Facebook, ще влітку в УДП передбачали, що рф в будь-який момент може спробувати зірвати "Зернову ініціативу" для того, щоб шантажувати світ, створюючи гострий дефіцит продовольства в країнах Азії та Африки. Тому в національній судноплавній компанії системно розвивали проєкт "Дунайський зерновий шлях".

Українське дунайське пароплавство домовилося з румунськими партнерами – групою компаній TTS – про швидшу та ефективну схему перевалки у порту Констанци.

"Наш "Дунайський зерновий шлях" вже починає працювати. Це безпечна та гарантована доставка аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Увесь логістичний ланцюжок здійснюється і контролюється УДП", написав Дмитро Москаленко. 

За його словами, завдяки швидшому процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. Власникам вантажу не доведеться зазнавати збитків внаслідок тривалих очікувань в черзі біля термінала.

У межах проєкту судна оснастять системами онлайн-контролю, відеоспостереження та збільшать кількість судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту. За нашими прогнозами, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць, додав гендиректор УДП. 

На другому етапі проєкту "Дунайський зерновий шлях" також передбачають будівництво нових барж. Крім того, невдовзі проведуть модернізацію тяги – капітальний ремонт самохідного флоту зі заміною двигунів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ