Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартує субгрантова підтримка галузі картоплярства

Програма прогнозує надання від 5 до 7 субгрантів із загальним бюджетом до 26 млн гривень.

Як повідомляють в ЛОДА, Програма USAID АГРО оголошує старт конкурсу для отримання субгрантової підтримки в межах програми «Розвиток ланцюга доданої вартості виробництва та переробки картоплі».

До участі в конкурсі запрошують суб’єктів підприємницької діяльності, сільськогосподарські кооперативи, громадські організації або бізнес-асоціації, які розроблять та запровадять механізм залучення сільськогосподарських мікро, малих та середніх підприємств (ММСП) до партнерства/кооперації для створення локальних кластерів/хабів промислового картоплярства.

Програма прогнозуєт надання від 5 до 7 субгрантів із загальним бюджетом до 26 млн гривень. Передбачувана сума кожного субгранту в діапазоні від 3,5 до 7,5 мільйонів грн., а остаточна сума буде залежати від субгрантової діяльності та результатів переговорів. Співфінансування учасників не менше 50% загального бюджету проекту.

«Субгрантова підтримка сприятиме вирішенню проблеми низької товарної якості картоплі та сприятиме виробництву продуктів з високою доданою вартістю. Одночасно стане поштовхом для налагодження партнерства і кооперації дрібних виробників для спеціалізованого товарного виробництва картоплі відповідно до вимог ринку», - розповідає Тетяна Гетьман, директорка департаменту. 

Цілями субгрантової програми є створення локальних кластерів/хабів промислового картоплярства, які здатні системно формувати однорідні партії картоплі за обсягом, сортом, фракцією для задоволення потреб переробних збільшення обсягів доробки/переробки картоплі підприємствами України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ