Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні відзначають День Національної гвардії

Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
Фото: НГУ
1/3
День Національної гвардії України відзначається щорічно 26 березня, починаючи з 2015 року. Про це інформує прес-служба НГУ.

Цього року, виповнюється 6 років з дня створення Національної гвардії України. Новітнє військове формування було миттєво створено у відповідь на анексію півострова Крим та збройну агресію Російської Федерації на сході України і наділено одночасно військовими й правоохоронними функціями.

Нацгвардія сформована на основі підрозділів Внутрішніх військ України та учасників Євромайдану. Формування першим стало на захист територіальної цілісності країни від агресора. Підрозділи Нацгвардії звільняли місцеві органи влади на сході України від проросійських бойовиків та прихильників "русской весны". Нацгвардійці разом з іншими захисниками України зупинили розповсюдження "російської чуми" на інші території нашої держави. Вони забезпечили можливість Збройним силам України провести мобілізацію та набути спроможності протистояти військовій агресії за участю регулярних російських військ.

Підрозділи оперативного призначення Нацгвардії сформовані за структурою підрозділів Сухопутних військ ЗСУ. Вони забезпечені необхідною бронетехнікою та озброєнням і можуть легко виконувати завдання у взаємодії з підрозділами Збройних сил України.

Підрозділи з охорони громадського порядку Нацгвардії готові забезпечити правопорядок та безпеку громадян у будь-якій частині нашої держави з урахуванням передового досвіду аналогічних формувань країн Європи та світу. Вони виконують широке коло завдань як самостійно, так і у взаємодії з колегами із правоохоронних органів України.

За 6 років Національна гвардія України здолала тернистий шлях від нашвидкуруч створеного молодого формування до потужної складової сектору безпеки та оборони України. Підрозділи Нацгвардії готові до виконання службово-бойових завдань в умовах мирного часу, в кризовий період та в умовах запровадження воєнного стану. І головна їх унікальність полягає в тому, що вони потребують мінімум часу для переходу з одного стану в інший.

Про головні досягнення Національної гвардії України за 6 років читайте в нашому спецпроекті з нагоди Дня Національної гвардії України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ