Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні понад два тижні немає дефіциту електроенергії - Укренерго

Споживання електроенергії в Україні перебуває на рівні робочого дня, а дефіциту потужності в енергосистемі немає вже 18 днів.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляє "Укренерго".

"Потреба в електриці країни повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи", — зазначили у компанії.

В "Укренерго" зазначили, що на генерацію працюють всі види електростанцій в енергосистемі.

"Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів. Сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії", — йдеться у повідомленні.

За даними "Укренерго", ліміти споживання до областей не доводились. Мережевих обмежень у мережах компанії, що спричиняють необхідність відключення світла в областях наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

За даними Офісу генпрокуратура, за 4,5 місяці по енергетичній інфраструктурі України влучили 255 ракет та дронів. З них 214 – по об’єктах високовольтної мережі НЕК "Укренерго".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ