Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні вже розгорнули й підготували майже 11 тисяч "пунктів незламності"

Рятувальники облаштували для українців уже близько тисячі "пунктів незламності". Всього по Україні готові для роботи понад 10 800 пунктів.

Про це розповіла представниця Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в ефірі телемарафону.

Служба порятунку наголошує, що її "пункти незламності" вже готові, будь-хто може ними скористатися. ДСНС розгорнуло близько тисячі пунктів, а додатково за необхідності може розгорнути ще близько 250.

Разом від ДСНС, інших відомств та місцевих адміністрацій діють уже більш як 10 800 пунктів, а передбачається розгорнути загалом понад 13 тисяч.

Світлана Водолага наголошує, що й минулого року пункти були оснащені всім необхідним. Водночас дечим пункти доукомплектували. Стало більше подовжувачів, щоби можна було зарядити більше пристроїв. А також партнери від ЮНІСЕФ надали більше наочних матеріалів, як людям варто користувалися газовими пальниками.

"Цього року, зважаючи на трагічні випадки минулої зими, будемо посилювати саме інформаційно-роз'яснювальну роботу, щоб не наробити біди собі та своїм сусідам", — каже речниця ДСНС.

У Пунктах можна буде випити чаю, кави, перекусити, погрітися, підзарядити гаджети, отримати базову меддопомогу (також рятувальники можуть викликати "швидку", якщо ситуація критична). Облаштовані дитячі куточки. А в пунктах на базі пожежних частин ДСНС є куточки для батьків із немовлятами, щоб можна було сповити та нагодувати грудних дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ