Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

В Україні з початку року на пожежах загинули 742 людини

З початком пожежонебезпечного періоду, в Україні різко збільшилася кількість пожеж у природних екосистемах. Сотні гектарів задимлених лісів та відкритої території більш ніж на місяць стали ТОП темою, проте уваги громадськості потребує й інша проблема: помешкання громадян також продовжують горіти. Більш того, вогонь руйнує не лише будинки та квартири, а й забирає життя. Про це інформує Державна служба України з надзвичайних ситуацій
Пожежа у зоні відчуження

Так, лише з понеділка 4 травня у житловому секторі країни вже виникла 256 пожеж, внаслідок яких загинуло 12 людей, а ще 16 - постраждали.

Серед основних причин, які призводять до загибелі людей, рятувальники називають: свідоме нехтування правилами пожежної безпеки, необережне поводження із вогнем, паління у ліжку, а також залишені без нагляду сірники та запальнички у місцях, що легко доступні для дітей.

Так, 7 травня дивом вдалося уникнути загибелі двох громадян на Донеччині під час пожеж у їхніх домівках. Зокрема, під час проведення розвідки в одній з квартир на вул. В. Садова у м. Краматорськ, рятувальники винесли з квартири на свіже повітря чоловіка, якого в подальшому було госпіталізовано до опікового відділення лікарні. Ще одну жінку у Краматорську було врятовано автодрабиною з балкону 4-го поверху, де о 07:41 на вул. Врачебна також спалахнула пожежа.

Вже 9 травня вогонь забрав життя чоловіка 1966 року народження під час пожежі літньої кухні в смт Старий Крим у м. Маріуполь.

На Чернігівщині, під час гасіння пожежі в одній з кімнат житлового будинку в с. Варварівка Бахмацького району, на ліжку рятувальники виявили обгоріле тіло господаря 1954 року народження.

Загалом, з початку року вогонь забрав життя вже 742 громадян.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Обговоріть в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення:

  • спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”;

  • евакуації дітей;

  • гасіння пожежі на початковій стадії;

  • безпечні маршрути виходу з приміщення.

Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань і пам'ятайте, що лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ