Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні з початку року зросло сільгоспвиробництво

В Україні з початку року зросло сільгоспвиробництво. Зокрема, сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво на 3,9%, а господарства населення – на 0,3%.

Зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-серпні поточного року становить 2% порівняно з аналогічним періодом 2017 року, повідомило видання УНІАН з посиланням на Державна служба статистики України.

Зокрема, сільськогосподарські підприємства за звітний період збільшили виробництво на 3,9%, а господарства населення – на 0,3%. Виробництво рослинницької продукції за перші вісім місяців цього року зросло на 3,2% порівняно з січнем-серпнем минулого року.

Зростання виробництва цієї продукції на сільгосппідприємствах становить 4,8%, а в господарствах населення - 1,8%. Разом з тим виробництво тваринницької продукції за січень-серпень скоротилася на 0,1%. При цьому на сільгосппідприємствах цей показник збільшився на 2,3%, а у господарствах населення скоротився на 3,2%.

У Держстаті зазначили, що наведені дані не враховують інформацію c тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ