Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні запустили "Дунайський експрес"

АТ «Укрзалізниця» запускає «Дунайський експрес» Ізмаїл – Одеса. На маршруті курсуватиме сучасний дизель-поїзд вітчизняного виробництва. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін під час офіційного запуску нового маршруту 20 листопада.

«Сьогодні ми запускаємо абсолютно нову модель приміських перевезень. Завдяки спільним зусиллям Укрзалізниці, Одеської обласної держадміністрації та обласної ради відсьогодні на маршрут Одеса — Ізмаїл виходить «Дунайський експрес», який стане стартом потужного розвитку системи приміських перевезень європейського зразка в Україні», — наголосив керівник компанії. На зазначеному маршруті курсуватиме сучасний дизель-поїзд вітчизняного виробництва.

«Президент України під час візиту до Ізмаїла підтримав ініціативу одеської ОДА і сьогодні ми запускаємо цей сучасний поїзд збудований на Крюківському вагонобудівному заводі. Тож ізмаїльчани отримали надійне залізничне сполучення з Одесою, і у короткий термін можуть з комфортом дістатися обласного центру», — зазначив Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

Поїзд №7002/7001 Одеса — Ізмаїл відправлятиметься з Одеси щодня о 19:50 та прибуватиме до Ізмаїла о 00:32. Зворотно поїзд виправлятиметься о 01:29 та прибуватиме до Одеси о 06:11. Також експрес робитиме зупинки на станціях: Білгород-Дністровський, Кулевча, Сарата, Арциз, Главані, Дзинілор та Котлабух.

Довідково

На маршруті Одеса — Ізмаїл використовуватиметься дизель-поїзд виробництва Крюківського вагонобудівного заводу ДПКр-3. Максимальна швидкість цього поїзда — 140 км/год. У складі поїзда 3 вагони — 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру й пристосований для перевезення маломобільного населення. Поїзд буде курсувати щоденно. Вартість квитка становитиме 189 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ