Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні зареєстровано 1,8 млн переселенців з Донбасу і Криму, - Мінсоцполітики

Станом на 23 травня в Україні взято на облік 1 783 696 переселенців або 1 445 739 сімей з Донбасу і Криму. Про це повідомили у Мінсоцполітики з посиланням на дані структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій.

843 452 сім'ї   звернулися за призначенням грошової допомоги, 787 365 з них таку допомогу призначено.

З початку 2016 року отримувачам профінансовано  1 388 859 тис. гривень.

 Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що фахівці Міністерства працюють над створенням і правильним адмініструванням реєстру ВПО. За пропозицією Міністерства,  власником реєстру буде воно, як це визначено законом, а адмініструватиме - Пенсійний фонд.

За словами Андрія Реви,  80% переселенців – це пенсіонери. Решта для реєстрації будуть звертатися в органи соціального захисту населення. Вони подаватимуть туди документи в паперовому вигляді, органи соцзахисту передаватимуть їх у Пенсійний фонд, а той  вноситиме в електронний реєстр. При веденні електронного реєстру Пенсійний фонд буде обмінюватися даними з Державною прикордонною службою. Та, в свою чергу, при перетині лінії розмежування бачитиме, що особа отримує пенсію або соціальні виплати, і, відповідно інформуватиме, якщо вона покине територію України. Якщо особа не повернеться на територію, підконтрольну Україні у визначений законом строк, дія довідки переселенця буде припинена.

„На створення реєстру  знадобиться місяць-два. Реально до 1 вересня ми повинні його запустити. Але поки будемо запускати, треба щось робити з тими, хто сьогодні не отримує виплати”, - зауважив Міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ