Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

В Україні зареєстровано понад 1 млн. 72 тис. внутрішньо переміщених осіб

Жителі Донецької та Луганської областей продовжують звертатися до Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів, що розташовані у кожній області задля отримання допомоги у переміщенні зі Сходу України, передає прес-служба ДСНС України.

Так, з початку проведення на Сході України антитерористичної операції, з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО у інших регіонах України тимчасово розміщено 1 млн. 72 тис. 444 особи, з яких 178 тис. 921 дитина та 502 тис. 580 осіб з інвалідністю та похилого віку, у тому числі з Донецької і Луганської областей 1 млн. 49 тис. 455 осіб та Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 22 тис. 989 осіб.

Загалом, від початку проведення АТО на Сході країни психологи ДСНС України разом з представниками інших органів державної влади, громадських організацій надали психологічну допомогу 178 тис. 186 внутрішньо переміщеним особам, у тому числі 49 тис. 230 дітям та 30 тис. 494 особам з інвалідністю та людям похилого віку.

Для вирішення питань соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб та отримання інформації щодо вільних місць для проживання в кожному регіоні необхідно звернутися безпосередньо до регіональних штабів ДСНС України. Відповідна інформація розміщена на сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій  спеціально створеному ресурсі для внутрішньо переміщених осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ