Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні збирають подарунки для дітей, батьків яких забрала війна

Ведуча Еспресо Ірина Коваль запустила благодійний проект "Я Миколай", який допомагає зібрати подарунки для дітей, батьків яких забрала війна, - Еспресо.

"Інструкція для Миколая: Ви обираєте 1 дитину або одну родину в якій декілька дітей. Ми передаємо Вам лист від неї, який написано до Святого Миколая і Ви купуєте подарунок. Потім наші агенти передадуть подарунок з рук в руки", - розповілає Ірина Коваль.

Побачити листи дітей, які попросили подарунки, можна на офіційній сторінці проекту "Я Миколай" в Facebook.

"3 роки в Україні йде війна. В нашій країні є чоловіки і жінки, які пішли захищати свою Батьківщину. І нажаль з кожним днем стає все більше тих, хто вже не повернеться додому… У тих, хто загинув на війні залишилися діти, які вже ніколи не побачать свого тата або маму.

Я, Ірина Коваль, мама трьох дітей, авторка та ведуча теле і радіо проектів, дружина, яка в 2014 році залишилися одна з трьома дітьми, найменшому тоді було 6 місяців. На щастя мій чоловік повернувся, але я пам’ятаю той важкий рік свого життя. Коли тобі потрібно пояснити своїм дітям, чому у інших дітей тато вдома і вони не знають, що в країні війна, чому є ті, хто витрачає гроші на вечерю в ресторані і розваги в той час, як ми збираємо кошти на їжу та одяг для учасників АТО. Ночі без сну, сотні телефонних дзвінків на день у пошуках берців, бронежилетів, окулярів, теплої білизни, ліків… забуваєш про їжу, на губах смак кави та відчаю… у голові купа питань, що забула зробити? Кому зателефонувати? Куди бігти? 

І в цей час у кожної жінки, яка залишилася з дітьми вдома, є ще інші обов’язки. Вона має утримувати родину, на ній діти, які потребують вдвічі більше тепла і підтримки. А їй треба бути сильною, не плакати і тільки вночі, коли в домі панує тиша і діти мирно сплять у своїх ліжечках, вона сильно стискає подушку в руках і не плаче… ридає.
Звичайно, найкращим подарунком для кожної родини, яка втратила батька чи маму в АТО, може бути Мир в нашій країні. 

Я розумію, що на даний час, допомогти всім ми не зможемо, але якщо таких людей, які захочуть підтримати родини буде більше, ми зможемо хоча б трохи віддячити їм. Адже люди, які брали участь в АТО, зробили це для нас та наших дітей. 

У кожної дитини, яка втратила тата чи маму є бажання. Та нажаль, не завжди родини, які втратили годувальника, можуть собі дозволити навіть якісний зимовий одяг чи щось найнеобхідніше для дитини. В той же час для Вас, це може бути абсолютно адекватна сума.

В нашій країні багато дітей, які втратили рідну людину у цій страшній війні, вони з різних куточків України. Я шукала їх через волонтерів, відгукнулися воїни у яких загинули друзі в АТО. Я спілкувалася з мамами і дізнавалася, що хоче отримати її дитина або ж діти на День Святого Миколая, всі дітки написали листи. 

Кожен з Вас, сьогодні може стати тим Миколаєм, який принесе подарунок для дитини, яка втратила тата на війні. Це дуже символічно, оскільки Святий Миколай є покровителем воїнів, а ще виховником дітей і за легендою янголи спускаються з неба, щоб подарувати дитині бажаний подарунок. 

Дуже хочу, щоб Ви приєдналися до цієї акції, можливо в наступному році, таких Миколаїв буде більше".

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ