Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

В Україні знову зростає рівень споживання електроенергії

Таке різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему

Фото: Depositphotos

Споживання електроенергії в Україні поступово зростає у зв’язку із закінченням свят, початком робочого тижня та похолоданням.

Про це в телеграмі повідомляє Укренерго.

Вчора, 2 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня.

Сьогодні, 3 січня, рівень споживання станом на 10:00 на 14% вищий за відповідний показник о 10:00 вчора, 2 січня.

Таке різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему. Для покриття споживання, яке стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше 6 енергоблоків. Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень.

Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати у цей складний період, достатньо перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч або ранок.

Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Вчора вранці, для збереження балансу між виробництвом та споживанням, протягом 30 хвилин обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ. Це було пов’язано з різким падінням споживання через пошкодження, завдані мережам «Укренерго» та обленерго під час масованої ракетної атаки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ