Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні зняли документальну кінотрилогію про спецпризначенців-розвідників

Планується до виходу в ефір новий документальний проєкт про участь військовослужбовців ГУР МОУ в авіапрориві на "Азовсталі", битві за острів Зміїний та контрнаступі на Харківщині.
Фото - ГУР

«Операції, які тут коротко висвітлені : висадка та бій на острів Зміїний, потужний контрнаступ на Харківщині, у якому брав участь добровольчий загін «Кракен», і польоти на "Азовсталь", де армійська авіація демонструвала дива льотної майстерності, проникаючи в осередки ворога, – вони всі гідні того, щоб бути увіковіченими в історії війни, аби на цьому матеріалі вчилися інші», - сказав автор циклу, журналіст, військовослужбовець ЗСУ Артем Шевченко.

Він зазначив, що три операції, до яких повністю або частково була причетна військова розвідка, склали основу документальних фільмів «Небо» про події весни 2022 року, «Море», де показують висадку спецпризначенців на о. Зміїний 8 травня, а також «Земля» - про наступальну операцію восени 2022 на харківському напрямку. Кожен із фільмів триває 45 хвилин.

«Це військова хроніка, показана правдиво, емоційно, через учасників різного рівня: начальника ГУР генерал-майора Кирила Буданова та інших посадовців, які мали стосунок до операцій, і, найголовніше, безпосередніх учасників бойових дій», - додав Шевченко.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зауважив, що кожна зі згаданих операцій залишається точкою напруги: о. Зміїний нещодавно бомбардували, операція з деокупації Маріуполя та повернення захисників України з російського полону ще триває, а Куп’янськ піддається ударам з боку ворога. Водночас, за його словами, за цим уже стоїть історія героїзму, що потребує висвітлення.

«Саме тому генерал Буданов підтримав, мовляв, люди мають право знати. Країна та весь світ мають бути обізнаними в успішних операціях не лише розвідки, а й усіх сил оборони - якими зусиллями дається результат, як ризикують військові – від моменту задуму до реалізації операції», - сказав Юсов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ