Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В Україні знищують кримськотатарський телеканал ATR

Через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Про це «Детектору медіа» розповів власник ATR Ленур Іслямов. Скорочено випуски новин і припинено прямі ефіри. За словами пана Іслямова, канал перебуває на межі закриття.
Кримськотатарський телеканал ATR

З каналу звільнили близько 40 людей. Це журналісти, режисери тощо.

«Через недофінансування нам довелося скоротити не лише кількість випусків новин, а й live (прямі ефіри) з Криму. Нам довелося відкликати чотирьох журналістів, які працювали в Криму. Зараз ми призупинили виробництво всіх програм, які ми робили з Криму. Ми просто не можемо цього собі дозволити», - розказав пан Іслямов в коментарі Детектору медіа.

Також уже місяць, як холдинг Ленура Іслямова не має змоги дублювати контент для дитячого телеканалу Lale (до складу холдинга Ленура Іслямова входять телеканали ATR, Lale та радіостанція Meydan). 

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ