Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні з'явилась мапа з банками, що працюють при відключенні світла

В умовах блекауту у таких відділеннях можна буде отримати готівку, здійснити платежі або переказ коштів, обміняти валюту (за наявності у касі) й отримати консультації менеджера.

Низка банківських відділень працюватимуть завдяки альтернативним джерелам енергії, передає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

Всеукраїнська інтерактивна мапа таких чергових відділень є за цим посиланням або за цим.

«Нацбанк і системно важливі банки країни створили спільну банківську мережу POWER BANKING, яка об’єднала чергові відділення по всій Україні, що можуть працювати та надавати послуги під час відключення світла. Відділення забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки й додатковий персонал», - йдеться у повідомленні.

Мережа налічує вже понад 1000 відділень та об’єднує всі 14 системно важливих банків, відділення яких стали її основою.

Користувач може знайти найближче відділення, що працює, у своєму місті, його адресу та контактні дані. Або завантажити список на свій телефон чи комп’ютер.

Як повідомлялося, раніше Мінреінтеграції повідомляло, що отримати готівку українці можуть також на касах магазинів, аптек та АЗС. Для цього необхідно оплатити будь-яку покупку карткою та попросити касира зняти з неї потрібну суму готівки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ