Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

В «Укрнафти» і «Укртатнафти» вилучили нафтопродуктів на майже 800 мільйонів

1/3
Екскерівник нафтопереробної компанії ПАТ "Укрнафта" перебуває під арештом через підозру в умисному ухиленні від сплати акцизного податку. Правоохоронці вилучили на майже 800 млн грн нафтопродуктів Укрнафти та Укртатнафти.

Про це інформують в  Офісі Генпрокурора та Службі безпеки України. 

В. о. першого заступника голови правління та головного бухгалтера нафтопереробної компанії ПАТ "Укрнафта" підозрюють в умисному ухиленні від сплати акцизного податку на суму 605,9 млн грн.

За даними слідства, представники «Укртатнафти» впродовж 2022 року відвантажували пальне за адресами афілійованих компаній без відображення операцій у податковій звітності. Надалі підконтрольні АЗС реалізовували оптові партії нафтопродуктів без сплати акцизного податку.

Під час обшуків на логістичних базах і складах компаній на території Одеської та Черкаської областей правоохоронці вилучили понад 16 тис. тонн нафти та пального, орієнтовною вартістю майже 800 млн грн.

У ході розслідування екскерівнику нафтопереробної компанії обрали запобіжний захід – 199 млн грн застави. У зв’язку з несплатою підозрюваним цих коштів на підставі клопотання прокурора слідчим суддею йому змінено запобіжний захід із застави на тримання під вартою у залі судового засідання.

Наразі вирішується питання щодо арешту вилучених паливно-мастильних матеріалів та їхньої подальшої передачі на потреби Сил оборони.

Тривають слідчі дії.






 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ