Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ осіб з інвалідністю називають "особами з особливими потребами"

1/2
Сьогодні, 6 лютого, прес-службі Львівської міської ради розмістила новини про те, що завтра в УКУ говоритимуть про соціальний супровід осіб з інвалідністю.

Зокрема, у повідомлені зазначено наступне: "Інститут екуменічних студій УКУ запрошує на круглий стіл, з нагоди 10-ї річниці заснування сертифікатної програми "Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами".

Напевно освітяни забули, що два роки тому Петро Порошенко як президент підписав закон щодо виключення із українського законодавства та вжитку терміну "інвалід". Якщо так, тоді Гал-інфо нагадає, що згідно з документом замість слова "інвалід" у всіх законодавчих актах замінили на "людина з інвалідністю". Окрім того, терміни "дитина-інвалід" та "інвалід війни" відповідно замінено на "дитина з інвалідністю" та "особа з інвалідністю внаслідок війни". 

Проте в анонсі до події вказано назви доповідей з використанням мовної конструкції "з особливими потребами". До прикладу, «Пастирська опіка людей з особливими потребами», «Ресурс Церкви у допомозі людям з особливими потребами». А як модератор зазначено PR-менеджер Центру підтримки людей з особливими потребами «Емаус».

Наголосимо на тому, що запроваджуючи у вжиток термін "особа з інвалідністю", перш за все, акцент робиться на людині, а не на її інвалідності.

Додамо, що подія відбудеться на філософсько-богословському факультеті УКУ (вул. Хуторівка, 35 а, кімната 101).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ