Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ відбудеться конференція, присвячена Міжнародному дню хворого

3 лютого 2006 року у приміщенні Українського католицького університету у Львові з нагоди відзначення XIV Всесвітнього дня хворого (11 лютого) Митрополича комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я проведе конференція на тему «Християнське розуміння людського страждання у світлі вчення Апостольського Листа Папи Івана Павла ІІ «Salvifici Doloris». Про це повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
На думку організаторів конференції, цей лист зможе донести до української аудиторії краще розуміння сенсу християнського терпіння, допоможе відчути та зрозуміти людину, яка страждає і відгукнутись на це конкретними ділами милосердя. Сестра Надія Котур, СНДМ, Голова Митрополичої комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я зазначила, що Папа Іван Павло ІІ за свого Понтифікату приділяв особливу увагу таким темам, як гідність людської особи та спасенне значення людського болю. Прикладом цьому служить заснування низки різних інституцій, зокрема таких, як Папська Рада у справах душпастирства медичних працівників, Папська Академія за життя. За його благословення було запроваджено практику відзначення Всесвітнього дня хворого, з нагоди якого Папа щорічно звертається зі своїм посланням до хворих.
Конференція, що проводитиметься, є підготовчим моментом відзначення Дня хворого і покликана привернути увагу громадськості, зокрема духовенства та вірних бути уважнішими до проблем хворих, творити більш гуманну систему охорони здоров'я.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ