Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Умані відкрили найбільший у центральній Україні світломузичний фонтан

В Умані 25 червня у сквері Тараса Шевченка відкрили найбільший у центральній Україні світломузичний комплекс фонтанів, - День.

Струмені води б’ють у супроводі музики та лазерного світла.

Це унікальний комплекс фонтанів на суші й на воді. Основна чаша фонтану на суші зі світломузичним шоу та шоу на водному екрані, світлодинамічний плаваючий фонтан на Осташівському ставу і три статичні фонтани зі світлодинамічною підсвіткою, колір якої не повторюється протягом дня.

Чаша головного фонтану – 450 кв. м, водний екран площею майже 200 кв. м.

Висота струменю води плаваючого фонтану на Осташівському ставу становить 19 м, а статичних – 1,9 м.

За оцінками фахівців, уманський світломузичний комплекс фонтанів увійшов до трійки найбільших в Україні.

Свою назву "Перлина кохання" комлекс фонтанів отримав у результаті онлайн-голосування на сторінках соцмереж ініціатора будівництва фонтану в Умані, народного депутата України Антона Яценка.

"Сподіваємося, що відкриття такого світломузичного комплексу фонтанів дасть серйозний поштовх для розвитку туризму в Умані та Черкаській області взагалі. Якщо сьогодні Софіївський дендропарк щорічно відвідують біля 500 тис. туристів, то завдяки комплексу фонтанів кількість відвідувачів може збільшитися вдвічі – до мільйона. Ми з колегами з партії "Відродження" виступили ініціаторами і майже два роки працювали над будівництвом цього комлексу фонтанів. Виконувати свої обіцянки має бути принципом кожного політика", – наголосив він.

Планується, що фонтани працюватимуть до кінця листопада – до перших морозів.

День

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ