Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Умані понад 10 тисяч брацлавських хасидів взяли участь у масовій молитві

У місті Умань Черкаської області понад 10 тисяч брацлавських хасидів одночасно молилися. Опівдні вони зупинилися та повторювали молитву, що лунала із гучномовців на вулицях кварталу.

Про це повідомила Об’єднана єврейська община України.

«Сьогодні опівдні, 2 жовтня, в районі паломництва брацлавських хасидів в Умані відбулася молитва Тікун а-Клалі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також відбудеться молитва за мир в Україні.

Тикун а-Клалі (буквальний переклад: «всеосяжне виправлення») — це масова молитва, під час якої зачитується зібрання з десяти псалмів царя Давида, читання яких служить покаянням за всі гріхи.

Цю збірку відкрив світові раббі Нахман з Брацлава, до могили якого щороку приїжджають його послідовники — брацлавські хасиди.

Святкування паломниками-хасидами в Умані 5785-го Нового року наразі проходить без суттєвих порушень, поінформувала пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Зведений загін рятувальників продовжує здійснювати комплекс заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки. Станом на 2 жовтня паломництво минає без суттєвих порушень», - зазначили у пресслужбі рятувальників.

У місцях масового скупчення паломників рятувальники спілкуються на івриті і нагадують про правила пожежної безпеки, а також про те, що під час повітряної тривоги необхідно пройти в укриття. Проводяться профілактичні розмови.

Студенти місцевого політехнічного технікуму допомагають диспетчерам пожежно-рятувального підрозділу під час отримання повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій і подій під час святкових заходів і за потреби спілкуються з іноземцями, щоб оперативно відреагувати на виклики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ