Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

В Університеті внутрішніх справ відкрили меморіальну дошку Тараса Бобанича

Меморіальну таблицю командиру 2-го батальйону ДУК “Правий сектор”, Герою України Тарасу Бобаничу (Хаммеру) відкрили на вулиці Городоцькій сьогодні, 23 лютого.

Фото: ЛОР

Як передає пресслужба Львівської облради, таблицю встановили на стіні будівлі Львівського державного університету внутрішніх справ, де навчався Тарас.

Ректор Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України Роман Благута наголосив, що доки Герой є у нашій пам'яті, доки ми шануємо його — він живий.

"Як свідомий громадянин і фахівець у галузі права, Тарас Бобанич вирішив захищати територіальну цілісність і незалежність України. Він активно займався патріотичним вихованням молоді, був лідером для побратимів", — зазначив Роман Благута.

Фото: ЛОР

Вшанувати пам’ять Героя прийшли його рідні, колеги, побратими, громадськість, представники міської й обласної влади, студенти.

У перші години після повномасштабного наступу Тарас Бобанич зібрався на війну. Як командир «Хаммер» був на полі бою там де важко, де намагався прорватися ворог. Його побратим «Лев» розповів, що Тарас з 2015 року був як брат і наставник, переживав, допомагав, давав настанови.

Фото: ЛОР

Нагадаємо, Тарас Бобанич був активним учасником Революції Гідності. З 2014 року воював проти окупантів у складі ДУК "Правий сектор".

Також брав участь у бойових діях в складі 1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС. У 2019 році став заступником командира ДУК ПС з питань діяльності резервних підрозділів. А у 2020 році був обраний членом Проводу Національно-Визвольного Руху "Правий сектор".

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Тарас Бобанич очолив 2-й окремий батальйон ДУК ПС. Загинув у квітні під час виконання бойового завдання підрозділом на Ізюмському напрямку. 

Тарасу Бобаничу ("Хаммеру") президент України присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" – посмертно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ