Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В урочищі Саліна вшанували пам’ять жертв злочинів НКВС

В урочищі Саліна, поблизу Добромиля на Львівщині, сьогодні, 26 червня, вшанували пам’ять закатованих у червні 1941 року жертв НКВС. Депутат Львівської обласної ради Юрій Доскіч разом із депутатом першого скликання Львівської обласної ради Йосипом Лосем та громадськістю поклав квіти до пам’ятного знаку, встановленому в урочищі Саліна на соляному шибі, куди скидали вбитих людей.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

"Трагедія Саліни – одна з найсумніших сторінок в історії України. Тут підлий комуністичний режим у червні 1941-го вбив тисячі українців. Замордував їх, перетворивши одну із соляних шахт на могильник для тих, хто був неугодним.

На жаль, у 2022 році режим знову вбиває. Цього разу російський. Але знищити нашу націю не вдасться, як би ворог того не хотів. Переможемо! І пам’ятаємо полеглих", - зауважив Юрій Доскіч.

Довідково:

Саліна – урочище й колишня соляна шахта у Самбірському районі Львівської області, поблизу села Солянуватка, що біля Добромиля. У кінці червня 1941 року в Саліні органи НКВС вбили приблизно 3600 осіб.

Напередодні трагедії з Перемишля були пригнані арештанти. Під час екзекуції весь час працювали двигуни, аби заглушити постріли і крики мордованих. Коли каральним органам не вистачило набоїв, людей били дерев'яними молотами і напівживими скидали в соляну шахту. Окрім того, згідно зі свідченнями місцевих жителів, з Перемишля привезли вантажівками також і уже вбитих людей. Шахта стометрової глибини була наповнена вщент людськими тілами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ