Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В установах виконання покарань на Львівщині зафіксовано ряд порушень

Прокуратура перевірила дотримання режимних вимог в установах виконання покарань на Львівщині і виявила ряд порушень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так у «Львівській установі виконання покарань №19» всупереч ст.100, 151-1 КВК України не забезпечено дотримання вимог щодо зміни умов тримання засуджених до довічного позбавлення волі.

В’язні після відбуття певного строку покарання не можуть бути переведені з маломісних камер до багатомісних у зв’язку відсутністю таких.

Не зважаючи на неодноразове реагування органів прокуратури, у держустанові «Личаківська виправна колонія №30» не створено дільницю соціальної реабілітації, таким чином порушено права в’язнів, які стають на шлях виправлення, на зміну умов тримання в межах колонії.

Відповідними підрозділами установи не вживаються достатні заходи щодо перекриття каналів надходження заборонених предметів – грошей, мобільних телефонів, наркотичних засобів, ріжучих предметів, спиртного та інше.

Цьогоріч прокуратура неодноразово виявляла заборонені предмети у таких держустановах  як «Львівська ВК №48», «Сокальська ВК №47», «Миколаївська ВК №50» та «Львівська УВП № 19».

Також виявлено факти неправомірного застосування до в’язнів крайніх заходів дисциплінарного впливу – утримання у дисциплінарних ізоляторах і приміщеннях камерного типу, а тих, яких адміністрація вважала злісними порушниками установленого порядку, поміщували у дільниці посиленого контролю.

Крім цього, зафіксовано спроби отримання працівниками «Львівської ВК №48» та «Сокальської ВК №47» неправомірних вигод від фізичних осіб.

Відтак, з метою усунення зазначених порушень прокуратурою внесено 7 документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.

Загалом, з початку року, органами прокуратури області внесено 49 вказівок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 35службових осіб, з приміщень камерного типу та дисциплінарних ізоляторів звільнено 9 в’язнів, скасовано 17 незаконних рішень адміністрації установ.

Стосовно 3 осіб органів Державної кримінально-виконавчої служби області зареєстровано 3 кримінальні провадження, одне – за ознаками корупційного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а ще два – за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання  чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Зазначимо, що дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо забезпечення режимних вимог, порядку тримання та нагляду, контролю за поведінкою ув’язнених та засуджених осіб у пенітенціарних закладах, перебувають на контролі керівництва прокуратури Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ