Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Єрусалимі третій день тривають сутички між поліцією і палестинцями

Зіткнення між ізраїльськими поліцейськими і палестинцями поблизу єрусалимської мечеті Аль-Акса не припиняються третій день поспіль.

За словами представників місцевої поліції, напередодні ізраїльські поліцейські увійшли на територію, прилеглу до мечеті, переслідуючи порушників порядку. При цьому палестинці закидали співробітників поліції камінням.

Представники поліції підкреслили, що в ході зіткнень ніхто не постраждав. Зіткнення почалися між палестинцями та ізраїльтянами напередодні єврейського Нового року, що відзначався в неділю. Згодом у врегулювання ситуації втрутилися поліцейські для забезпечення захисту ізраїльтян, а також туристів. Зазначається, що мінімум троє осіб затримано.

Як повідомляв 5.ua, на території мечеті Аль-Акса в Єрусалимі у неділю, 13 вересня, за кілька годин до початку єврейського Нового року виникли сутички. Араби спробували перешкодити доступу євреїв до Храмової Гори, закидавши поліцейських камінням і петардами. По тому мусульмани сховалися всередині мечеті Аль-Акса і забарикадували вхід.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ