Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

В Європарламенті розгорівся корупційний скандал на тлі ЧС-2022

Віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі, яку затримали за підозрою у корупції, усунули з посади. Про таке рішення голови Європарламенту Роберти Мецоли ввечері 10 грудня повідомила її представниця.

Про це пише Суспільне з посиланням на DW.

Євродепутатку від Греції Єву Кайлі звільнено "з цього моменту від виконання всіх повноважень, обов'язків та завдань" як заступницю Мецоли, йдеться у повідомленні.

У п'ятницю, 9 грудня, поліція Бельгії затримала Кайлі в Брюсселі. Це сталося в рамках розслідування можливої корупції з боку Катару. Повідомляється, що правоохоронці також затримали ще чотирьох людей. Це партнер Кайлі, який працює в Європарламенті, а також італійський політик, представник профспілкового об'єднання і співробітник неурядової організації. Під час обшуку були вилучені комп'ютери, мобільні телефони і 600 тисяч євро.

Після затримання Кайлі виключили із грецької партії ПАСОК. У Європарламенті Кайлі, зокрема, відповідала за контроль за ситуацією на ринку праці Катару.

Перед початком Чемпіонату світу з футболу у Катарі Кайлі зустрілася з міністром праці країни. Згодом, виступаючи в Європарламенті, вона позитивно оцінила реформу ринку праці в Катарі. Правоохоронці підозрюють, що влада Катару намагалася вплинути на рішення ЄП, використовуючи на це гроші і подарунки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ