Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У стінах ЛМР разом зі студентами відтворювали роботу законодавчого органу ЄС

Команда Львівського бюро євроінтеграції спільно з Європейським молодіжним парламентом стали ініціаторами проведення симуляції роботи Європейського парламенту. Захід провели в межах Lviv Outreach Weekend of European Youth Parliament Ukraine, що відбувся у Львові 27-29 квітня. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Студенти моделювали роботу Європарламенту, його комітетів, підготовку до пленарних засідань, виступи, голосування.

Основною темою засідання були питання впровадження штучного інтелекту. Молодь обговорювала перспективи та дискутувала про можливі ризики.  

«Захід став чудовою нагодою познайомитися на практиці з роботою європейських інституцій, зрозуміти, що чекає Україну як майбутнього члена ЄС. Крім того, це можливість навчитися презентувати свої ідеї, слухати опонентів, критично підходити до теми, ділитися думками  щодо  актуальних політичних, соціальних, культурних, економічних та правових питань. Це також популяризація європейських цінностей, можливість інтегрувати українську молодь в європейську молодіжну спільноту», — зазначає Олена Павлюк, керівниця бюро євроінтеграції.

Довідка

Проєкт моделі Європейського парламенту реалізується в межах ініціативи «Львів — молодіжна столиця Європи 2025» у партнерстві з ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Львівське бюро євроінтеграції — це перше муніципальне бюро в Україні, що займається промоцією інтересів місцевого самоврядування в процесі інтеграції України до Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ