Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Європі збільшуються обсяги обігу кокаїну

Щораз більше кокаїну, використання для торгівлі соціальних мереж та зашифрованих зв'язків, а також збільшення виробництва синтетичних наркотиків у Європі. Про це інформує Польське Радіо.

Щораз більше кокаїну, використання для торгівлі соціальних мереж та зашифрованих зв'язків, а також збільшення виробництва синтетичних наркотиків у Європі – ось дані з останнього звіту Європейського центру моніторингу наркотиків та наркоманії. Документ запрезентували у четвер у Брюсселі комісар внутрішніх справ ЄС Димитріс Аврамопулос та голова ЄЦМНН Алексіс Гусділ.

Дані показують, що в Європі щорічно повідомляється про більш ніж 1 мільйон випадків вилучення незаконних наркотиків. Близько 96 мільйонів дорослих в ЄС пробували наркотики у своєму житті, а близько 1,2 мільйонів використовують наркотики в лікувальних цілях. Останні дані щодо кокаїну показують, що кількість вилучень, як і кількість самого препарату досягає рекордних масштабів. Якщо в 2016 році було вилучено понад 70 кокаїну, то через рік це було вдвічі більше. Ціна препарату не змінюється, однак сам продукт, який пропонується в вуличних продажах, стає чистішим. ЄЦМНН зазначає, що головною проблемою є збільшення імпорту цього препарату з вживанням контейнерів, що використовуються в судноплавстві.

Найчастіше вживаними наркотиками в Європі є канабіс. У 2017 році країни ЄС повідомили про 782 тисяч випадків конфіскації продукції з цієї рослини – маріхуани, гашишу, рослин та олії. Звіт також вказує на збільшення виробництва синтетичних наркотиків у Європі. У 2017 році в ЄС було ліквідовано 21 лабораторію МДМА, всі вони були в Нідерландах. В Польщі найпопулярнішим препаратом є маріхуана – майже 10% молодих осіб у віці 15-34 років признається у її використанні. Безумовно, це частіше чоловіки, ніж жінки.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ