Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В залізничній лікарні Стрия терапевт приторговував «Фенозепамом»

В результаті перевірки вузлової лікарні станції Стрий ДТГО «Львівська залізниця» виявлено, що дільничний терапевт 53-річний мешканець м. Стрий незаконно виписав 70-річній місцевій жительці, рецепт на придбання 50 таблеток психотропної речовини «Фенозепам», які вона не отримувала, повідомили у СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.

Також у цій же лікарні виявлено, що лікар-психіатр незаконно виписав:

- 80-річній жінці, яка померла ще у 2009 році, рецепт на придбання 50 таблеток психотропної речовини «Феназепам», які вона не отримувала.

- 85-річному пенсіонеру незаконно виписував рецепти на придбання 150 таблеток психотропної речовини «Феназепам», які він не отримував.

- 55 річній пенсіонерці - на придбання 50 таблеток психотропної речовини «Феназепам», які вона не отримувала.

- 57-річномучоловіку рецепти на придбання 100 таблеток психотропної речовини «Феназепам», які він не отримував.

Загальна кількість таблеток «Феназепам» становить 350 шт.

Аналогічні рецепти незаконно виписувала ординатор терапевтичного відділення 52-річна мешканка м. Стрий, двом пенсіонеркам, які вони не отримували. Загальна кількість таблеток«Феназепам» становить 50 шт.

Щодо служителів медицини проводиться перевірка за статтею 319 Кримінального кодексу України «Незаконна видача рецепта на право придбання психотропних речовин».

Нагадаємо, що «Феназепам – психотропний засіб, що має анксіолітичну, протисудомну, міорелаксуючу та снодійну дію, також є високоактивним транквілізатором. Феназепам посилює дію снодійних, наркотичних і проти судомних препаратів, етилового спирту.

Відпускається лише за рецептом лікаря.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ