Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Зарудцях завершили реставрацію куполу храму

Днями завершився перший етап покрівельних робіт на дерев’яному храмі Преображення Господнього в с. Зарудці, що на Львівщині.

Про це інформує Департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА.

Завдяки польським партнерам та друзям з Інституту “Полоніка” вдалося повністю накрити купол храму. І тепер всі найбільші цінності собору разом із його унікальним іконостасом другої половини XVІІ століття, - у цілковитій безпеці. 

Аби відновити храм повністю, залишається завершити накриття інших частин даху, встановити блискавкозахист і здійснити шалювання піддашшя. Інші роботи підрядник завершив минулого року. 

"Наразі ми щиро вдячні нашим польським друзям та колегам за ту допомогу і підтримку, яку вони вже надали. Надіємось, що Інститут розгляне можливість допомогти нам завершити реставрацію цієї виняткової церкви повністю, адже через повномасштабну російську війну фінансування обласної програми призупинене. 

Дякуємо також і громаді с. Зарудці за небайдужість, допомогу і підтримку департаменту. Спільними зусиллями ми обов'язково відновимо цей надзвичайний храм!", - зазначили у департаменті.

Нагадаємо, раніше Національний інститут польської культурної спадщини за кордоном “Полоніка” передав області 750 кг міді для відновлення протиаварійних робіт на дерев’яній церкві Собору Преображення Господнього в селі Зарудці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ