Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вартість квитків на міжнародні поїзди в "Укрзалізниці" підвищать з 10 грудня

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) підвищить вартість квитків на міжнародні пасажирські перевезення від 3% до 72% залежно від напрямку для продовження оновлення рухомого складу.

Про це повідомила пресслужба УЗ. 

"Збитки від пасажирських перевезень становлять понад 12 млрд грн. Зміна тарифів дасть змогу "Укрзалізниці" утримати на поточному рівні вартість квитків для проїзду в сполученнях усередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка активно триває навіть під час широкомасштабного вторгнення", - йдеться в релізі.

Згідно з ним вартість квитків на найдефіцитніший потяг Київ - Варшава - Київ зросте на 72%, однак будуть доступні дешевші альтернативні варіанти на цьому напрямку, ціна яких зросте не так суттєво.

Зокрема, залежно від класу місця вартість проїзду до Хелма, звідки можна пересісти на Варшаву, й у зворотному напрямку зросте: на поїзди з Дніпра - у межах 4-11%, з Харкова - 17-48%, з Києва - 15-47%.

Крім того, у межах 3% зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня й Перемишля.

На проїзд в "Інтерсіті+" Київ - Перемишль - Київ ціна збільшиться на 26%, а в нічному поїзді Одеса - Перемишль – Одеса - у діапазоні 37-49%.

У компанії повідомили, що без змін залишиться вартість квитків на поїзди до Кишинева й Будапешта, а також на соціально важливі приміські перевезення.

Згідно з релізом УЗ, нові тарифи почнуть діяти із введенням нового графіка руху пасажирських поїздів - з 10 грудня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ