Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Васильківським терористам" дали по 6 років

Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення.

Відповідний вирок зачитав суддя Юрій Бурбела  у п'ятницю.

Їх визнано винними за заклики до повалення конституційного ладу, підготовку теракту та незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами.

Мосійчука, Шпару та Бевза засуджено, в результаті, до 6 років позбавлення волі, вирок вступає в силу з дня їх затримання. Відтак, вони мають відбути ще по 4 роки у в'язниці.

"Ваша нечесть, що ж ти робиш, падло!", - закричали судді із зали суду. "Мосійчук – діабетик", "У них же в усіх малолітні діти!", - обурювалися люди.

Суддя почав викрикувати погрози за порушення порядку у залі, але присутні заглушили його криками "Ганьба!".

Працівники міліції, як повідомив у трансляції журналіст Рудоманов, "у жорсткій формі" вивели з зали суду підсудних.

Почалася колотнеча. Працівники міліції почали бити присутніх, але все швидко стихло. Потім сутички продовжилися поза залою суду.

Під судом мітингувальники кричали "Банду геть!". 

Як відомо, "васильківських терористів" заарештували у серпні 2011 році, коли при обшуку СБУ у них "знайшли" листівки із "закликом до повалення влади" та вибуховий пристрій. Затримані тоді заявили, що їх підкинули самі працівники СБУ.

СБУ затримала двох депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза, а також помічника депутата Володимира Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, а саме – підриву пам’ятника Леніну в Борисполі.

Сам пам’ятник на той момент вже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.

Двоє з підсудних мають малолітніх дітей 2 і 4 років, третій – 8-річну дитину.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ