Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Василя Куйбіду вдруге підвела техніка

«Я голосував за підтримку вето Президента на продовжений парламентом мораторій на продаж землі, адже це принципова позиція Народного Руху України. Але коли ми голосували за мораторій ВРУ, я помилково натиснув не на ту кнопку, після чого одразу написав заяву голові ВРУ Олександру Морозу з проханням не враховувати мій голос», – повідомив у коментарі «Гал-info» народний депутат України Василь Куйбіда.
            Він також обґрунтував позицію своєї партії тим, що зараз в Україні працює тіньова схема продажу земель за заниженими цінами, які вигідні оптовим покупцям землі.
«Після того, як земля опиниться в руках однієї особи, ціна на неї різко піде вгору. Вважаю, що ВРУ повинна прийняти рішення з вимогою до Кабінету Міністрів України у тримісячний термін подати законопроект «Про ринок землі», а також інші законопроекти, які необхідні для відведення в історію тіньових механізмів продажу землі. Після прийняття такого закону і потрібно дозволити продаж землі, а до цього часу справді потрібен мораторій на дозвіл продажу землі. Зараз іде розкрадання землі через невизначеність законів або просто через їх відсутність. Я розумію тих людей, які кажуть, що немає інституції для повноправного функціонування ринку землі. Бо хоча у нас існує більше 300 нормативних актів, проте відсутній закон «Про ринок земель» і земельний кадастр, які потрібно прийняти в першу чергу. У нас уже раніше був накладений мораторій на купівлю-продаж землі, проте і надалі ринок землі відтерміновується на невизначений термін. Завдання Верховної Ради в першу чергу спробувати змінити дану ситуацію. Земля обов’язково повинна бути товаром і це моя принципова позиція, так, як і позиція НРУ. Проте для цього потрібне належне законодавство, якого в нас немає», – зазначив Василь Куйбіда.
Нагадаємо, що під час голосування за законопроект про визнання голодомору геноцидом проти українського народу Василь Куйбіда вже заявляв, що його підвела техніка. Тоді результати поіменного голосування на сайті Верховної Ради показали, що Куйбіда проголосував проти прийняття даного законопроекту. Як він тоді повідомив у коментарі «Гал-info», дана ситуація виникла через несправності техніки, оскільки не спрацювала картка голосування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ