Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ватерполісти «Динамо» - срібні призери чемпіонату України

Ватерполісти львівського «Динамо» стали срібними призерами чемпіонату України сезону 2015/16. У фінальній серії до трьох перемог львівська команда з рахунком 1:3 поступилася харківському «Слобожанцю». У четвертому матчі серії, який став останнім, харків’яни перемогли львів’ян з рахунком 9:7. До слова, харківський «Слобожанець» став чемпіоном України вперше у своїй історії.

Після справжнього камбеку команди Ігоря Зінкевича у попередньому поєдинку, у якому галичани вирвали перемогу з рахунком 9:8, були думки, що серія до трьох перемог може бути уже під контролем «динамівців». Як не як, але після такої перемоги психологічна впевненість повинна уже була бути на стороні команди зі Львова. Втім, у різних ігрових видах спорту недарма кажуть, що кожен матч не буде подібним на наступний поєдинок. Так сталося і у Харкові.

Втім, за своїм сценарієм четверта гра фінальної серії плей-офф в якісь мірі нагадувала третій матч, оскільки по ходу усього поєдинку «динамівці» відігрувалися у рахунку. Перший період поєдинку четвертого матчу завершився з рахунком 3:2 на користь «Слобожанця», однак такі цифри на табло дали усім зрозуміти, що уся боротьба у цьому матчі ще попереду.

Другий період матчу харків’янам вдався краще, аніж гостям. Команда Сергій Колточихіна виграла у суперника з рахунком 2:0. Мужичук та Скрипник, забивши по голу, зробили перевагу своєї команди з рахунком 5:2.

Капітан «динамівців» Віктор Момот, забивши важливий гол на початку третього періоду, ще раз дав зрозуміти, що вітати харків’ян у цьому матчі, ще дуже і дуже рано. Втім, на відміну від третього матчу, камбек «динамівцям» не вдався. Симпатія арбітрів до гравців команди господарів, впевнена гра воротаря Віталія Петрова, а також втома основних гравців львівської команди і стали основною причиною поразки «динамівців».

Переломним у матчі став гол Олександра Абрамова у чисельній більшості. Після його влучного кидка рахунок став 9:6 на користь «Слобожанця», а відтак відіграти три м’ячі у підопічних Ігоря Зінкевича забракло часу. Ватерполісти «Динамо» втратили чемпіонський титул, примірявши срібні медалі чемпіонату України, натомість «Слобожанець» вперше у своїй історії став володарем золота.

Водне поло. Чемпіонат України-2015/2016. Плей-оф. Фінал. Четвертий матч

«Слобожанець» (Харків) – «Динамо» (Львів) – 9:7 (3:2, 2:0, 1:3, 3:2)

10 червня. Початок – 21:00. Харків. Басейн НТУ ХПІ.

Судді: В’ячеслав Костанда (Маріуполь), Андрей Логінья (Словенія).

Делегат ФВПУ – Олександр Євтушок (Київ).

«Слобожанець»: Віталій Петров – Вадим Мужичук, Микита Бажинов, Артем Салліхов, Олександр Абрамов, Олександр Єрмаков, Микита Апостол, Михайло Черпак, Вадим Євстратов, В’ячеслав Скрипник, Кирило Наволоков, Олександр Бураков, Геннадій Зайцев, Денис Гурцкая.

Головний тренер – Сергій Колточихін.

«Динамо»: Денис Волончук – Юрій Мамєтьєв, Станіслав Дубелір, Роман Грищук, Віталій Свіщов, Олексій Шведов, Віктор Момот, Андрій Коноварт, Орест Джура, Олександр Дядюра, Юрій Бегень, Сергій Грішин.

Головний тренер – Ігор Зінкевич.

Голи: 0:1 – Грищук (у більшості), 1:1 – Абрамов, 1:2 – Дядюра, 2:2 – Наволоков (у більшості), 3:2 – Мужичук, 4:2 – Скрипник, 5:2 – Наволоков (у більшості), 5:3 – Момот, 5:4 – Дядюра, 6:4 – Єрмаков (у більшості), 6:5 – Дядюра (у більшості), 7:5 – Апостол (у більшості), 8:5 – Апостол (у більшості), 8:6 – Грищук, 9:6 – Абрамов (у більшості), 9:7 – Грищук.

Фоли: 7 (Апостол (2), Абрамов, Мужичук, Черпак, Скрипник, Наволоков) – 10 (Джура (3), Шведов (3), Грищук (2), Дубелір, Мамєтьєв).

Реалізація більшості: 6 забито / 10 спроб – 2 забито / 7 спроб.

Рахунок у серії: 3-1. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ