Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ватерполісти «Динамо» двічі поступилися «Слобожанцю» у фіналі плей-офф

Ватерполісти львівського «Динамо» двічі поступилися харківському «Слобожанцю» у перших двох матчах плей-офф у Львові. У першому матчі команда Ігоря Зінкевича програла з рахунком 6:7, а у другому матчі – 3:6.

Оскільки серія триває до трьох перемог однієї з команд, права на помилку у «динамівців» немає. Для того, щоб підтвердити статус чемпіона України, у Харкові «динамівцям» потрібно робити справжній спортивний подвиг у вигляді трьох поспіль перемог над головним суперником у чемпіонаті. Для того, щоб «Слобожанцю» стати чемпіоном України, потрібно здобути лише одну перемогу. Команда, що за підсумками регулярного чемпіонату посіла перше місце, у Львові витиснула максимум. Якщо у першому матчі перемога «Слобожанця» виглядала не зовсім справедливою та не без фарту, то у другому матчі харків’яни переграли суперника і здобули заслужену перемогу.

Нагадаємо, перший матч фінальної серії плей-офф команда Ігоря Зінкевича розпочала дуже і дуже вдало. Завдяки хорошій реалізації зайвого гравця «динамівці» у першому періоді зробили рахунок 4:0 на свою користь. Втім, прикрі помилки в обороні у другому періоді, а також вилучення основного гравця Олексія Шведова, призвело до того, що «Слобожанець» зрівняв рахунок – 4:4.

У третьому періоді «динамівці» зуміли знову повести у рахунку (6:5), однак прикрі помилки наприкінці останнього періоду забрали у львівської команди навіть нічию. Після помилки львів’ян на розіграші зайвого гравця контратака «Слобожанця» разом із фінальною сиреною завершилася голом Олександра Абрамова. Цю перемогу тренер «Слобожанця» Сергій Колточихін охарактеризував як фартову. Натомість ІгорЗінкевич, головний тренер «Динамо», погодився з думкою, що його команда випустила з рук виграшний поєдинок.

Для того, щоб до Харкова їхати зі значно кращим настроєм «динамівцям» дуже важливо було перемагати суперника у другому матчі вдома. Втім, у цьому поєдинку галичани зіграли значно слабше, аніж в попередньому і в підсумку зазнали другої поразки у серії.

На відміну від попереднього матчу, «динамівці» не змогли як слід розігрувати зайвого гравця і саме низька реалізація зайвого і стала однієї з головних причин підсумкової поразки. Не змогли «динамівці» як слід прикрити і лідера харків’ян Микиту Апостола. Останній забив п’ять з шести голів своєї команди.

У «динамівців» не знайшлося свого лідера. Окрім невдалого розіграшу зайвого гравця, львівські ватерполісти блідо виглядали у позиційній атаці. Голи львівській команді давалися з величезним трудом. Більше того, свою роботу у багатьох епізодах майстерно виконував воротар харків’ян Віталій Петров.

У підсумку з рахунком 6:3 перемогли харків’яни, а відтак рахунок у серії до трьох перемог став 2:0 на користь «Слобожанця». Фінальна серія плей-офф переїжджає до Харкова. Третій матч серії відбудеться у Харкові 9 червня.

«Динамо» (Львів) – «Слобожанець» (Харків) – 6:7 (4:0, 0:4, 2:1, 0:2)

«Динамо» (Львів) – «Слобожанець» (Харків) – 3:6 (1:2, 1:1, 0:1, 1:2)

Рахунок у серії до трьох перемог 0:2

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ