Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ватерполісти «Динамо» проведуть збір у Сербії

Відсвяткувавши Новий рік та Різдво, ватерполісти львівського «Динамо» розпочали безпосередню підготовку до третього туру чемпіонату України серед клубів Суперліги сезону-2017/2018, матчі якого 13 – 15 лютого прийматиме водний майданчик харківського спорткомплексу «Політех». Про хід підготовки динамівців до поєдинків у столиці Слобожанщини прес-службі львівського клубу розповів керманич «Динамо» Олексій Шведов.

«Надавши команді кілька вихідних по завершенні другого туру Суперліги у Кам’янському, ми ще в середині грудня поновили тренування. До Нового року працювали над функціональною підготовкою – багато плавали і займалися кросовою підготовкою, а також працювали в тренажерному залі. На новорічно-різдвяні свята дали кілька вихідних, а з 9-го січня провели п’ятиденний втягуючий цикл, головним завданням якого було відновлення гравцями своїх фізичних кондицій. У неділю, яка співпала цього разу зі Старим Новим роком, був вихідний, а з понеділка почали основний етап підготовки до третього туру Суперліги.

Працюємо у звичному для нас графіку на базі палацу спорту «Динамо». У понеділок та четвер проводимо по два тренування, у вівторок, середу і п’ятницю – по одному. У суботу в нас ігровий день, неділя – відпочинок. Поєднуємо заняття на суші з роботою на воді. На жаль, як завжди, наша головна проблема – відсутність можливості тренуватися у Львові взимку на водному майданчику стандартних для гри у водне поло розмірів. Тож доводиться працювати на «малій» воді.

Однак є в нас надія, що незважаючи на усі обставини, вдасться добре підготуватися до матчів у Харкові. Керівництво клубу знайшло можливість провести в першій декаді лютого навчально-тренувальний збір у Сербії. 31-го січня ми зі Львова відправляємося на збір на Балкани, який триватиме по 7-е лютого. Упродовж тижня працюватиме у дворазовому режимі. У нас є попередня домовленість про ведення як спільних тренувань, так і низки контрольних спарингів з клубами елітного дивізіону чемпіонату Сербії. Думаю, про рівень тамтешніх команд говорити зайве – серби вже багато десятків років є законодавцями мод світового ватерполо. І навіть попри те, що національна збірна Сербії сформована з легіонерів, майстерність команд національного чемпіонату є дуже високою. Тож ми повинні і отримати хорошу ігрову практику, і набратися безцінного міжнародного досвіду, який нам обов’язково стане у нагоді.

Додому ми повернемося 8-го лютого, а вже 12-го числа відправимося до Харкова на матчі третього туру Суперліги. Зрозуміло, головним для нас буде поєдинок проти збірної Харківської області. Адже наразі у нас із командою Сергія Колточихіна паритет – у першому турі ми зазнали від них поразки, але в другому зуміли взяти реванш. Тож хто виграє у третій грі, той і стане одноосібним лідером і матиме не лише турнірну, а й певну психологічну перевагу – все ж наздоганяти конкурента завжди важче. Звісно, на боці суперника буде підтримка трибун – тур проходитиме на майданчику харків’ян. Але як засвідчили попередні очні ігри між нашими командами, місце проведення зустрічі особливого значення немає – хто зробить менше помилок і краще скористається своїми шансами, той і виграє. Зрозуміло, ми віримо в те, що зуміємо обіграти принципового конкурента на очах його вболівальників. Але для цього необхідно підійти до матчів третього туру на піку своєю форми. Зрештою, саме для цього ми зараз самовіддано й працюємо.

По відношенню гравців до тренувань жодних претензій у мене немає – усі віддаються на заняттях на сто відсотків. Важливо, що практично усі здорові, тож тренуємося у повному складі. Лише Максим Осика трохи затемпературив – все ж у Львові в останні дні суттєво похолодало. Але за день – другий і він повинен повернутися до тренувань у загальній групі. Так що готуємося і зробимо усе від нас залежне, аби не лише зіграти на третьому турі так само вдало, як ми це зробили на другому, а саме головне, щоб повернули до Львова за підсумками сезону поточної Суперліги чемпіонський титул», – розповів Олексій Володимирович.

Dynamolviv.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ