Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Ваучерами на навчання скористалися вісім жителів області

Ваучери були видані за спеціальностями «психологія» і «ветеринарна медицина», для підвищення кваліфікації за фахом «медсестринство», а також для перепідготовки за професіями «електрогазозварник» і «тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського виробництва)».
Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львівському обласному центрі зайнятості нагадують, що особи віком 45 і більше років з професійно-технічною або вищою освітою, які не досягли пенсійного віку, мають страховий стаж не менш як 15 років і не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть отримати ваучер на навчання.

Ваучер – це документ встановленого взірця, що дає право на перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (окрім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня вищої освіти), спеціалізацію та підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у працедавця.

Цього року на Львівщині програмою ваучеризації скористалися вісім жителів області. Зокрема троє осіб отримали ваучер у Львівському міському центрі зайнятості, стільки ж у Трускавецькій міській філії ЛОЦЗ, та по одній особі у Дрогобицькому МРЦЗ та Новояворівській МФ ЛОЦЗ.

Відповідно до останніх змін у чинному законодавстві перелік тих, хто може отримати ваучер на навчання, доповнений особами з інвалідністю у разі відсутності для них прийнятної роботи, тими, хто в період дії воєнного стану в Україні отримав поранення внаслідок військової агресії, а також особами, щодо яких встановлений факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їхнього звільнення.

Зі списком професій за спеціальностей, за якими видається ваучер, можна ознайомитися на сайті Державної служби зайнятості. Консультації з цього питання надаються у базових центрах зайнятості та філіях ЛОЦЗ, а також за тел. (032)233-52-24.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ