Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вчені попереджають про катастрофічну загрозу людству

Якщо поведінка людей принципово не зміниться, запобігти "численним людським стражданням" буде уже неможливо, наголосили науковці зі 153 країн.
Вчені заявили про серйозність загрози зміни клімату

Понад 11 тисяч вчених зі 153 країн підписали спільну заяву, в якій застерегли щодо всесвітнього "надзвичайного кліматичного стану". Документ опублікований у вівторок, 5 листопада, в журналі BioScience. Якщо поведінка людей принципово і назавжди не зміниться, запобігти "численним людським стражданням" буде уже неможливо, йдеться у заяві, - передає DW.

Один із підписантів, представник університету Сіднея Томас Ньюсом заявив, що вчені мають моральний обов'язок попереджати людство про будь-яку катастрофічну загрозу.

У своїй статті дослідники вимагають, серед іншого, переходу на відновлювані джерела енергії, кращого захисту лісів та океанів, переходу на рослинну їжу та меншого споживання продуктів тваринного походження. Також науковці наполягають на стійкій зміні світової економіки та стримуванні зростання населення.

Два роки тому дослідники вже оприлюднювали подібний заклик. Тоді 15 тисяч вчених підписали "попередження для людства" з закликом до більш послідовної охорони навколишнього середовища.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Ді Капріо та Грета Тунберг боротимуться за планету разом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ