Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Вчені зробили відкриття завдяки зубам канібала, яким 800 тис. років
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Вчені зробили відкриття завдяки зубам канібала, яким 800 тис. років

Учені встановили, що відомий як людина-попередник давній вид не був прямим пращуром людей, а був споріднений до нашого еволюційного предка.
Вчені порівняли ДНК із зубів людини-попередника та людини прямоходячої Фото: livescience.com

До висновку дійшли, проаналізувавши ДНК у зубній емалі черепа, якому 800 тис. років, повідомляє видання gazeta.ua з посиланням на Live Sicence.

Залишки людини-попередника, якого назвали Homo Antecessor, виявили археологи 1994-го, копаючи гори Атапуерка на півночі Іспанії. Кістки були зламані та прорізані зубами, що вказувало на канібалізм. Усі скелети мали деякі спільні риси зі скелетами сучасних людей. Тоді вчені припустили, що вид міг бути невловимим предком неандертальців, денисівців та людини розумної. Нове відкриття руйнує старе припущення.

Порівняння генетичних даних із пізнішими зразками людських зубів показало, що вони надто відмінні, аби відповідати тій же гілці еволюційного дерева, що і люди та неандертальці. Вчені наголошують, що цей вид пов'язаний із людьми, але віддалено, як "родинний". ДНК людини-попередника назвали найстарішим успішно проаналізованим зразком людського генетичного матеріалу в історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ