Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся всеукраїнський SCIENCE & TECH FEST OL для молоді

У суботу, 25 травня, у Львові на локації FESTrepublic відбувся науково-технологічний фестиваль.

Подія об’єднала молодь, представників бізнесу і технологічних компаній, молодих науковців, інженерів та стартаперів. Усього захід відвідало близько 1000 молодих людей, які зацікавлені розвивати себе у науці та технологіях.

SCIENCE & TECH FEST OL тривав упродовж дня. Програма фестивалю була поділена на 4 блоки:

1) Виставки наукоємних компаній, ЗВО, ГО та освітніх установ, у яких взяли участь понад 30 команд зі Львова, Києва та Чернівців. Вони представляли свої програми для молоді, наукову діяльність, технологічні продукти, інтерактиви та експонати.

2) Презентації стартапів, де молоді люди розказали про інноваційні проєкти, які вже реалізують. Зокрема, вирішують проблему псування зерна, популяризують біотехнології, розробляють розумний замок в укриття, займаються переробкою пластикових пляшок на філамент для 3D-принтеру і друкують з нього деталі та інші.

До цього блоку долучилась також Юкі Огава, Віталій Лісовий, Елван Кузуцу Хідір, які поділились з молодими людьми досвідом розвитку стартапів та можливостями для молоді. За словами організаторів фестивалю цей блок покликаний привернути увагу до своїх розробок, сприяти розширенню мережі партнерств та формуванню стартап-культури.

3) У програмі лекційного блоку були виступи спікерів галузі, розмови науковців, панельні дискусії на актуальні теми за участю представників влади та бізнесу: Олега Немчінова, міністра Кабінету Міністрів України,  Андрія Москаленко, першого заступника міського голови Львові, Вадима Кушнікова, координатора міжнародної редакції онлайн-медіа “Мілітарного” і Анатолія Шупарського, старшого Архітектора Рішень з GlobalLogic, де вони обговорили технології, що змінюють сьогоденні України, а також Миколи Скиба, Дар’ї Озерної і Володимира Станчишина, представників реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ та включення спеціального гостя Доктора Ніколаса Кніза з американської Lucenia.

4) Фішка фестивалю – проведення хаканону, участь у якому взяли 50 учасниць та учасників із різних міст України: Київ, Львів, Вінниця, Стрий, Дніпро, Полтава, Умань, Кривий Ріг  і с. Попелі. Вони працювали над пошуком конкретних рішень у технологіях та енергетиці та отримали підтримку від менторів. Рішення оцінювало журі у шести категоріях: креативність та інноваційність вирішення проблем, ступінь досягнення результатів проєкту, коректність та чіткість пояснень та інших.    

Найбільшу кількість балів отримала команда молоді “UNICORNS” з міста Кривий Ріг, яка займалась розробкою концепту і створенням системи трекінгу об’єкту на поточному відео. Вони отримали фінансування від компанії-партнера хакатону на суму 500$. Також кращим учасникам і командам хакатону було запропоновано стажування від ТОВ “Жнець небесний” і “ТРАЙДЕНТ ТЕКТОЛОДЖІЗ”.

“SCIENCE & TECH FEST OL –  подія, яка зібрала навколо себе тих, хто займається наукою, технологіями, аби надихати  молоде покоління та підтримувати їх на обраному шляху, стияти реалізовувати себе цих галузях, які на сьогодні є одними з пріоритетних та можуть відповідати на виклики, які постають перед нами. Ми зробили фестиваль багатогранним, аби відвідувачі могли, як ознайомитись з наукою і технологіями на виставках, прослухати науково-популярні лекції чи більш глибше зануритись у профільну проєктну роботу з професіоналами галузі”, – Анастасія Мартинюк, керівниця Lviv Open Lab і головна координаторка SCIENCE & TECH FEST OL.

“Цікаво було дізнатись, як зараз має працювати сучасна наука, почути про розвиток команд. З лекції Миколи Скиби переконався, що важливо поєднувати різноманітні сфери, такі як біологія, хімія, фізика, що дозволяє створити різноманітні продукти, які можуть допомагати змінювати світ”, – Андрій, відвідувач фестивалю.

Фестиваль реалізує простір STEAM-освіти Lviv Open Lab з мережі ТВОРИ!  у межах стратегічної ініціативи “Львів - Молодіжна столиця Європи 2025” за підтримки Львівської міської ради, Міністерства молоді та спорту України, благодійного фонду Nova Ukraine, Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) України та фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Довідка:

Science & Tech Fest OL проводиться з 2021 року у Львові. Цьогоріч фестиваль провели вперше у новому форматі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ