Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

2025 рік у Львові проголосили Роком Ігоря Юхновського

Відповідне рішення ухвалили депутати під час пленарного засідання 30-ї сесії Львівської міської ради 8-го скликання.
Фото - Сергій Бобра

12 вересня під час пленарного засідання 30-ї сесії Львівської міської ради 8-го скликання депутати підтримали проголошення 2025 року Роком Ігоря Рафаїловича Юхновського у Львівській міській територіальній громаді. "За" проголосували 46 депутатів. 

"Наступний рік - це 100 років з дня народження Ігоря Рафаїловича Юхновського, почесного громадянина Львова, людини, яка на собі тримала дуже багато років всі етапи пов'язані з нашою незалежністю. Він був тим чоловіком, який переконав всіх провести референдум за незалежність. Він працював активно над Конституцією України, яка була прийнята і він лишив дуже великий спадок. Залишив дуже багато напрацювань, які є фундаментальними", - розповів мер Львова Андрій Садовий. 

Депутат від фракції "Голос" Тарас Репицький відзначив, що важливо, аби наступний рік був не лише роком заходів, присвячених пам'яті Ігоря Юхновського, але й дій, спрямованих на розвиток фізики в громаді, зокрема облаштування кабінетів у школах та ліцеях. 

"Ігор Юхновський був обдарований у дуже багатьох ділянках життя. Це була людина, яка просвічувала. Тому я думаю, що у рамках цього року, роблячи ухил на освіту, зокрема на фізику, взагалі важливо звернути увагу на просвітництво", -  підтримав мер Львова Андрій Садовий. 

Нагадаємо, що 1 вересня 2024 року у Львові на фасаді Інституту фізики конденсованих систем відкрили меморіальну таблицю Ігорю Юхновському, якому у цей день мало б виповнитися 99 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ