Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вчора у Львові зафіксували два випадки горіння сухої трави

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, 3 квітня у Львові зафіксували два випадки горіння сухої трави.

Львівська міська рада вкотре застерігає, що спалювання сухої трави і листя загрожує виникненням масштабних пожеж в лісах і населених пунктах, а горіння торфів в сухі весняні і літні періоди завдають значних економічних та екологічних збитків і загрожують виникненням надзвичайних ситуацій місцевого рівня.

Так, 3 квітня о 15.09 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Хлібна, 2 (Сихівський район) на відкритій території. Власник встановлюється. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі  100 м2. Пожежу локалізовано о 15.28 год., ліквідовано о 15.31 год. підручними засобами.

Також 3 квітня о 17.46 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Старознесенська, б/н (Личаківський район) на відкритій території. Власник – встановлюється. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 100 м2. Пожежу локалізовано о 18.07 год., ліквідовано о 18.10 год.

«Шкода від спалювання сухої трави багатолика та вкрай небезпечна. До складу диму від спалювання сухої рослинності та її залишків входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин.  Крім того, такі пожежі призводять до руйнування ґрунтового покриву, загибелі ґрунтоутворюючих мікроорганізмів.

У 90%  випадків причина виникнення лісових пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем у лісі, у місцях роботи і відпочинку, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки», - наголошують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ