Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вчителів, лікарів і студентів безкоштовно вакцинують від кору

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило наказ №1216 від 26 червня 2018 року щодо імунізації дорослих від кору, які у зв'язку з професійною діяльністю знаходяться в групі ризику. Дане рішення було прийнято як захід по реагуванню на спалах захворювання, - Дзеркало тижня.

В групу осіб, які підлягають обов'язковій вакцинації за епідемічними показаннями увійшли: студенти (особи старші 18 років), медпрацівники, працівники освітніх закладів і немеличні працівники закладів охорони здоров'я. Також будуть вакциновані безкоштовно працівники силових відомств - Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Служби безпеки України, Нацполіції і Нацгвардії, Державної прикордонної служби та Державної служби охорони.

Зазначається, що для проведення заходів з імунопрофілактики будуть використовуватися залишки вакцин, закуплених за кошти бюджету в попередні роки.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я, з початку 2018 року станом на 4 липня на кір захворіли 24,027 тис. осіб, з них 14,345 - діти. Від викликаних захворюванням ускладнень померли 12 осіб – восьмеро дітей та четверо дорослих.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ