Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вчителям та лікарям виплатять заборговану зарплату

Сьогодні, 27 листопада, Уряд перерозподілив 171,1 млн грн на зарплати для вчителів та спрямував 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, перш за все на виплату заборгованості заробітної плати лікарям. Про це повідомили у прес-службі Секретаріату Кабміну.

Уряд створює запобіжники, які не дозволяють місцевій владі накопичувати подібні борги в майбутньому.

ʺСитуацію, коли через  неефективний розподіл державних субвенцій місцевою владою вчителі та лікарі не отримують заробітну плату, вважаю неприйнятною. Тому в 2020 році почне працювати принцип ʺгроші ходять за школяремʺ. Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів. Відповідно не буде ситуацій, коли розраховується менша ніж насправді кількість учнів, а вчитель недоотримує чесно зароблені грошіʺ, – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр  Олексій Гончарук.

Міністерство охорони здоров'я також змінює підходи з метою недопущення подібних ситуацій. Так, відповідно до другого етапу медичної реформи з 1 квітня 2020 року розпочинаються зміни у фінансуванні закладів, які надають спеціалізовану допомогу – це поліклініки та лікарні. Всі заклади з другого кварталу 2020 року переходять на фінансування через договір з Національною службою здоров’я України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Мальський доручив посилити контроль за виплатою зарплати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ